IX Cursa de Sa Fira d'Algaida

Ahir diumenge al matí es va cel.lebrar la IX Cursa Popular Fira d’Algaida 2016, organitzada per l’Ajuntament d’Algaida i els Trotadors.

Tot i que enguany la cursa ha tengut manco inscrits que en edicions anteriors, la d'enguany ha estat una edició sense cap tipus d'incidència i un èxit organitzatiu.

Com cada any, abans de la cursa "mare", la de 8500 metres fins a Castellitx, es varen celebrar diferents curses infantils segons edat. Aquestes curses constaren d'un circuit donant la volta a plaça pels més infants, volta per davant l'ajuntament i carrer església pels més grans , finalment una cursa una mica més llarga pels més grans dels infants.

Una vegada acabades les curses infantils ja només mancava la cursa d'adults. El circuit de la cursa era de 8.500 m (aprox.), amb sortida des de la Plaça d’Algaida en direcció la Pau de Castellitx pel camí de Binicomprat (un poc més de 4 km). A la Pau, hi havia control de corredors i avituallament i la tornada era pel mateix recorregut fins a Plaça.

A la categoria absoluta el guanyador fou en Jonathan Gomez Espinola (M30) amb un temps de 0:28:53. En Jonathan va fer una carrera a un ritme impresionant i va estar a 14 segons de batre el seu propi récord, i récord absolut de la prova algaidina, mostra d'això és que va agafar una avantatge de 3 minuts amb el segon classificat, que era en  Francisco Daza Palomo (M30) 0:31:57; i en tercer lloc arribà en Vicente Jose Ogazon Mari (M50) amb un temps de 0:32:12. Pel que fa a les dones la primera classificada ha estat Maria Pallicer Rotger (F30) amb un temps de 0:34:01; i la segona fou la TROTADORA Sara Jarillo López (F30) amb un temps de 0:38:28.  La  tercera classificada femenina fou na Marina Sánchez Brot 0:39:27.

Pel que fa als nostres, el primer Trotador va esser en Juan José Cortés, 7é de la general amb un temps de 0:33:44 i primer M40.  En segon lloc entre els Trotadors arribava en Llorenç Sastre, amb un temps de 0:35:38 i tercer Trotador era en Miguel Avellaneda amb un temps de 0:35:48.

ENHORABONA A TOTS i FINS l'ANY QUE VE!